Banankage med chokolademousse
Opskrift på lækker økologisk banankage
Opskriften er for 1 bradepande
Kagen:
12 økologiske æg
680 g økologisk sukker
8 tsk økologisk vaniljesukker
500 g økologisk mel
4 tsk økologisk bagepulver
400 g smeltede økologsik smør
5 økologisk bananer
Sådan gør du:
Sukker og æg piskes luftig.
Under piskning kom bananen i, så de bliver most
Hæld smørret i og sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i, vend det sammen med en dejskraber.
Bag kagen i oven ved 180 grader i 40 min, når kagen er færdig sættes den på køl til den er kold.
Moussen:
10 (past.) økologiske æggeblommer
150 g økologisk sukker
1 økologisk vanilje stang
300 g økologisk chokolade
10 (past.) økologiske æggehvider
2 dl økologisk fløde
Sådan gør du:
Æggeblommer, sukker og marven fra vaniljestangen piskedes luftig, i mens smeltes chokoladen.
Æggehviderne piskes luftig og fløden piskes let.
Æggeblomme massen vendes med chokoladen, derefter vendes æggehvideren i og til sidst fløden.
Massen hældes ud oven kagen, og sættes på køl i ca. 1 time.
Kilde: www.oekokongen.dk